Jobbik hírek

Szép volt, fiúk: a kivénhedt náci is lefoszlott a hungarista pártról

rernoKilépett a Jobbik frakciójából és a jövőben független országgyűlési képviselőként folytatja a munkáját Rozgonyi Ernő – jelentette be az Országgyűlés plenáris ülésén az elnöklő Latorcai János. Éljen!

A politikus döntésének okairól egyelőre nem lehet részleteket tudni. Rozgonyi Ernő kilépésével 43 fősre csökken a Jobbik frakciójának létszáma, az ellenzéki pártnak a 2010-es választások után még 47 mandátum a volt.

Rozgonyi 1933-ban született, 1989-ben belépett a Kereszténydemokrata Néppártba, ahol gazdasági szakértőként dolgozott. 1993-ban kilépett a KDNP-ből és alapító tagja lett a Magyar Igazság és Élet Pártjának (MIÉP – hazánk másik szégyene, szerk). Itt először elnöki tanácsadó, majd 1997-től a párt elnökségi tagja volt. 2003-ban több társával együtt kizárták a MIÉP-ből. 2004 óta tagja a Jobbiknak.

Kedden Bödecs Barna jelentette be a kilépését, ő azonban szerdára visszavonta a frakcióból való kilépését, így az ő utódlásáról a Jobbik elnöksége dönthet. Bödecs annyit közölt: személyes indokok vezették, melyeket nem kíván részletesebben megindokolni. Ugyanakkor a Jobbikot szakmai munkájával a továbbiakban is támogatni tervezi a most távozó képviselő.

November elején Lenhardt Balázs távozott a frakcióból. Lenhardt elmondása szerint többek között azért romlott meg végleg a viszonya a pártvezetéssel, mert a vezetőség tudta nélkül feljelentette Szegedi Csanádot. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy lényeges stratégiai kérdésekben 2010 óta szembenállt a párt vezetésével.

A Jobbik elnöksége áprilisban döntött arról, hogy kizárja a frakcióból Endrésik Zsoltot, a politikust néhány héttel később a pártból is kizárták. A döntést az ellenzéki párt vezetése azzal indokolta, hogy Endresik információkat szivárogtatott ki a hvg.hu-nak, illetve valótlan információkkal a párt megosztására törekedett.

Pősze Lajost még 2010 decemberében zárták ki a frakcióból, mivel Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint Pősze eltávolodott a párt irányvonalától. Pősze és a párt viszonya azután romlott meg, hogy a politikus egy Magyar Nemzetnek adott interjúban azt mondta: nem szerencsés, hogy a párt nevével összefüggésben a legtöbben a Magyar Gárdára vagy Budaházy Györgyre asszociálnak.

About these ads

11 hozzászólás a(z) “Szép volt, fiúk: a kivénhedt náci is lefoszlott a hungarista pártról” bejegyzéshez

  1. Szia, nincs előfizete9sem e9vek f3ta. Be1r abban a szerencse9s hezlteyben vagyok, hogy egy szakszervezeti vonalnak kf6szf6nhetően a 5 alapadf3 bejf6n. Persze csak a pe1rom ne9zi a hedreket. Azt hallottam 2012-től megszűnik a csomagos rendszer. Ake1r egy db paprikatv-re, vagy natgeo-ra is elő lehet fizetni. Akkor tale1n…Tudorok, Spartacus, az utf3bbi idők legnagyobbja ne1lam! :-)

    • Kannásboros tahóhoz méltóan egy kannásboros tahó szövegírótól idéztél, gratula:D Ezt a “jönnek ezrek” dumát azért alátámaszthatnád valamivel! (Csak szólok, hogy közvélemény-kutatási adatokkal nem fog menni:D)

    • Névtelen lúzer… nem hagynak el százak, mert már csak 43 1bites náci pöffeszkedik az adófizetők pénzén… 2014 után már biztos, hogy egy sem fogja a seggét mereszteni a Parlamentben, mehetnek vissza kapálni.

Kérjük, itt szólítsa fel a szerkesztőségünket a melegebb éghajlatra történő mielőbbi távozásra illetve szintén csak itt tud sort keríteni felmenőink származására, foglalkozására és bőrszínére történő utalások megtételére. Köszönjük!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

You are commenting using your Twitter account. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

You are commenting using your Facebook account. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

You are commenting using your Google+ account. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s