Jobbik hírek

Nemzetközi petíció a Jobbik ellen

Újabb méretes pofonra készülhet fel a Jobbik és képviselői, az Izrael Szövetségesei Alapítvány nemzetköz petíciót indított útjára.

Eddig 95 parlamenti, illetve európai parlamenti képviselő írta alá azt a nyilatkozatot, amelyet az Israel AlliesFoundation (Izrael Szövetségesei Alapítvány) kezdeményezett a Gyöngyösi-beszéd után Brüsszelben. A levelet megküldik Áder János köztársasági elnöknek, Orbán Viktor miniszterelnöknek és Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének.

„Nemzeti parlamentünk megválasztott tagjaként, képviselve szavazóinkat mindenütt az egész világon, mély aggodalmunkat fejezzük ki, és határozottan elítéljük Gyöngyösi Márton, országgyűlési képviselő közelmúltban tett nyilatkozatát, melyben kérte a kormány és a parlament zsidó származású képviselőinek listázását” – tartalmazza az a nyilatkozat, amelyet aIsrael AlliesFoundation (Izrael Szövetségesei Alapítvány) kezdeményezett Brüsszelben. A nyilatkozat szerint Gyöngyösi célzása a magyarországi zsidókra nem egyedi eset, hanem az elmúlt hónapokban a Jobbik párt tagjainak sorozatos megnyilvánulásainak folytatása, amellyel megbélyegezni igyekeznek egyes hazai kisebbségeket.

Az aláírók felhívják a figyelmet az alapjogok tiszteletben tartására, és megemlítik a valamennyi európai uniós tagállamban alkalmazandó 1977. áprilisi Közös Nyilatkozatot, amely tartalmazza az emberi méltóság tiszteletben tartását és kijelenti a faji alapú megkülönböztetés mindenformájának felszámolását a tagállamok jogi örökségére és közös kultúrájára hivatkozva.

„Az ilyen antiszemita nyilatkozatok szörnyű következményeivezettek el a holokausztig” – tartalmazza a nyilatkozat. Az aláírók ezért határozottan elítélik az intolerancia és az ellenségeskedés minden formáját, valamint az erőszak alkalmazását személyekkel és csoportokkal szemben faji, vallási, kulturális, szociális vagy nemzeti különbségek alapján.

Ezen kívül – egyebek mellett – hangsúlyozzák „a megfelelő és tárgyilagos információközlés fontosságát, hogy ezáltal minden polgár tisztában legyen a rasszizmus, az antiszemitizmus és az idegengyűlölet minden veszélyeivel”. Továbbá kérik a magyar hatóságokat, hogy ítéljenek el minden antiszemita kijelentést, és vegyenek részt a civil társadalommal együtt az antiszemitizmus elleni harcban, valamint Magyarország demokratikus alaptörvényének megfelelően vizsgálják felül a Jobbik főbb irányelveit és alapszabályait; valamint kérik a szükséges szankciók bevezetését a Holokauszt tagadás büntethetőségére és a gyűlölet beszéd minden olyan formájára nézve.

A nyilatkozatot eddig 95, részben nemzeti, részben európai parlamenti képviselő írta alá, köztük Patra Pau, a német Bundestag alelnöke, valamint a szlovák és a litván parlament külügyi bizottságának elnökei is. Az európaiak mellett az aláírók között szerepelnek dél-afrikai, Burkina Faso-i, indiai, kanadai és chilei politikusok is.

bearjew

About these ads

13 hozzászólás a(z) “Nemzetközi petíció a Jobbik ellen” bejegyzéshez

 1. nem engedhetjük meg hogy a történelem megismételje önmagát!!!!!!!!!! az ilyen eszméket még a gyökerénél kell elpusztítani!!!!!!!! és azokat kéne megbüntetni akik a 13 éves kölyköket ilyen neonáci fasiszta eszmékbe viszik bele!!!!!és hiába tesz bárki bármit Izrael van volt és lesz!!!!!!!!!!! hiába veszik körbe gyűlölő tömegek ez a nemzet akkor is él és fog is !!!!!!!!!!!!!

 2. Gondolom a hazai zseb-nácik már rettegnek az Izreali katonai megszállástól, hiszen ahhoz vezet ez a petició. A politikusok, akik ezt beadták, gondolom zsidók fizettek le, ugye?

 3. I’m gonna tell you fascists
  You may be surprised
  The people in this world
  Are getting organized

  You’re bound to lose
  You fascists bound to lose

  Race hatred cannot stop us
  This one thing we know
  Your poll tax and Jim Crow
  And greed has got to go

  You’re bound to lose
  You fascists bound to lose.

  All of you fascists bound to lose:
  I said, all of you fascists bound to lose:
  Yes sir, all of you fascists bound to lose:
  You’re bound to lose!
  You fascists:Bound to lose!

 4. „Az ilyen antiszemita nyilatkozatok szörnyű következményeivezettek el a holokausztig” Basszátok meg Izraelben a kormányban nem lehet két álampolgárságú ember politikus!!! HÁT AKKOR MI A FASZRÓL BESZÉLÜNK?!?!?!? Amúgy Izraelben MINDEN állampolgárt listáznak… szóval ez az egész nagyon szánalmas a köcsög zsidók megint kimutatták a foguk fehérjét…

 5. hat
  gyerekek ez nevetseges ,hogy egy ijen szszemetlada emberekbol allo partott mas idegenorszagognak a parlamenjeiben dolgozo kepviseloinek kell felszolalnia alairnia ,hogy szuntesek meg. elkenne gondolkodni vegre hogy ez a a mindenkori hatalmon levo kormanyok nak a szulemenye-e es a mai napig ebbol ki huz meg hasznott mert szerintem a htlmon levok mar regen megszuntetekvolna hogyha nem hoznekik valamit az ertmert a ciganyokat mar 12 eve gyilkolja alaptomos modon na de mindegy az nem lassa akki nem akarja

 6. “A bűnbakképzés, a kirekesztés, a
  gyűlöletkeltés, a nacionalizmus, a nemzeti radikalizmus erősödésének
  véget kell vetni.
  Európában, s főleg Magyarországon ki kell állnunk valamennyi embertársunk alapvető
  jogainak tiszteletben tartásáért. Úgy felerősödött a nácizmus, hogy a parlamentbe is bekerült, Annyira elszemtelenedtek,hogy már listáznának és marha vagonokba raknának , mint annak idején.
  LE KELL TÖRÖLNI A MOSOLYT A NÁCIK POFÁJÁRÓL !!!

 7. Kérlek Titeket Maradjatok! Űzzük el hazánkból a fasizmus mételyét!
  SOHA TÖBBÉ FASIZMUST!

kérjük, itt szólítsa fel a szerkesztőségünket a melegebb éghajlatra történő mielőbbi távozásra illetve szintén csak itt tud sort keríteni felmenőink származására, foglalkozására és bőrszínére történő utalások megtételére. köszönjük!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Módosítás )

Twitter kép

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Módosítás )

Facebook kép

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Módosítás )

Google+ fotó

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Módosítás )

Kapcsolódás: %s